Hitit Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen TÜBİTAK bilim söyleşileri etkinliği kapsamında Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü öğretim elemanı Dr. Fatih Tolga’nın konuşmacı olarak katılımıyla Çorum Atatürk Anadolu Lisesi konferans salonunda “Dijital Çağda Yönetişim ve Yönetime Katılma: Demokratik Karar Almada Nasıl Varlık Gösterebiliriz” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.
İnsan hakları ve demokrasi teması bağlamında gerçekleştirilen söyleşide dijital çağda karar alma süreçlerine dayalı ne tür fırsatlara sahip olunduğu; devlet-vatandaş ilişkilerinde dijital platformlar aracılığıyla demokratik süreçlere nasıl dahil olunabiliceğine yönelik farkındalık oluşturuldu.
Dr. Tolga “Artık günümüz devlet-vatandaş ilişkilerinde yönetişim anlayışı ön plana çıkmıştır. Dijital çağın sunduğu fırsatlar yönetişim pratiklerini çeşitlendirerek bu ilişkileri yakınlaştırmakta ve herkes için karar alma süreçlerine dahil olma imkanı sunmaktadır. E-devlet, e-dilekçe, CİMER, Ombudsmanlık gibi mekanizmalar en temel Anayasal hak olan yönetime katılma hakkı açısından kolaylaştırıcı bir işlev görmektedir.” diyerek katılımcı yönetimi gerçekleştirmenin herkes için mümkün olduğunu vurguladı.
Söyleşi, dijital dünyada karar alma süreçlerine katılma yöntemleriyle ilgili öğrencilerin sorularının Dr. Tolga tarafından cevaplanmasının ardından Çorum Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Emre Öztürk’ün Öğr. Gör. Dr. Fatih Tolga’ya teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.